Astral Ventilatorer för livsuppehållande behandling | ResMed

Astral™

Ventilatorer för livsuppehållande behandling

Astral ger mobil noninvasiv och invasiv ventilation för att underlätta livet för patienter (>5kg)* med olika grad av ventilationsbehov för både akut och långvarig vård. Astral har ett stort utbud av funktioner, kretsar och gränssnitt för behandling av många olika sjukdomar.

  • Astral-livsuppehallande-invasiv- noninvasiv-ventilation-behandling-ResMed
  • astral-invasive-noninvasive-ventilation-device-front-view-resmed
  • astral product summary video thumbnail
Astral-livsuppehallande-invasiv- noninvasiv-ventilation-behandling-ResMed
Astral-livsuppehallande-invasiv- noninvasiv-ventilation-behandling-ResMed
astral-invasive-noninvasive-ventilation-device-front-view-resmed
astral product summary video thumbnail

Utformad för daglig användning

resmed-astral-mouthpiece-woman-patient-ventilation

Med en vikt på endast 3,2 kg, med lång batteritid** och praktiska tillbehör är Astral utvecklad för flexibilitet. Med Astral får du ventilation som passar just dina andningsbehov. En mobilitetsväska kan skydda din Astral-ventilator när du är på väg: Astral-mobilitetsväskan har plats för alla viktiga tillbehör till din Astral, medan den lättare och mindre SlimFit-väskan har en ficka för nätdelar eller externa batterier. Tack vare genomskinliga paneler kan du enkelt komma åt pekskärmen.

Inbyggd säkerhet

Flexibel noninvasiv och invasiv ventilator

Astral har sofistikerad teknik och avancerade larmfunktioner som förenklar livet för både vårdgivare och patienter.
Astral har både fasta och inställningsbara larm, bland annat ett avancerat frånkopplingslarm för extra trygghet och Fjärrlarm II, som är ett tillval för att hålla kontakten med vårdgivarens fjärr- eller sjukhusalarm. Med hjälp av en stor knapp på huvudskärmen kan du starta eller stoppa ventilatorn eller dämpa ljudet på alarmet bara genom att röra vid skärmen.

Flexibel, praktisk och smidig

resmed-astral-life-support-ventilation-patient-mouthpiece-mobile

När det gäller livsuppehållande ventilation är inget behov det andra likt. Astra används för ventilation dagtid eller på natten, oavsett om du har tracheostomi eller behandlas noninvasivt med mask eller munstycke. .

Med Astral är det enkelt att hantera komplexa fall. Kretsen behöver inte bytas när du växlar från mask till munstycke. Eftersom din andning kan förändras under dagen går det att spara flera program och inställningar på Astral. Med ett enkelt knapptryck kan du byta till det förinställda program som passar bäst för tillfället.

Använda Astral med andra produkter

Astral™ mobilitetsväska skyddar Astral ventilator för livsupphållande vård samt dess tillbehör under transport och vid vardagsbruk.

Astral kan drivas i upp till 16 timmar enbart på externt batteri.**  

Stödarmen håller ventilationskretsar och munstycken säkert på plats i ett praktiskt läge för patienter som använder en Astral™ventilator.

Frågor?

Din vårdgivare är din primära kontakt för frågor som rör din behandling. Har du andra frågor, kontakta oss.

 

Smart munstycksventilation (MPV)

Astral informationsfält

“Stora knappar”-funktion

Relaterade produkter

Behandlingsapparat för noninvasiv ventilation för patienter som andas spontant

Läs mer

Behandlingsapparat för noninvasiv ventilation som kan göras invasiv, för patienter som andas spontant

Läs mer

I användarguiden hittar du relevant information angående varningar och försiktighetsåtgärder som ska tas hänsyn till innan produkten tas i bruk och under tiden den används.

Referenser:

* Behandlingsfunktionen iVAPS är indikerad för patienter som väger minst 30 kg.

** Astral kan anslutas till ett eller två externa batterier, som var och en ger upp till 8 timmars drift under normala förhållanden.

Kom ihåg: Det interna batteriet är inte avsett att användas som primär strömkälla. Det ska endast användas när det inte finns några andra strömkällor tillgängliga, eller en kort stund när det behövs, till exempel när man byter strömkälla.