Astral™

Ventilatorer för livsuppehållande behandling

Astral ger mobil noninvasiv och invasiv ventilation för att underlätta vardagslivet för patienter (>5kg)* med olika grad av ventilationsbehov för både akut och långvarig vård. Astral har ett stort utbud av funktioner, kretsar och gränssnitt för behandling av många olika sjukdomar.

Utformad för daglig användning

resmed-astral-mouthpiece-woman-patient-ventilation

Med en vikt på endast 3,2 kg, med lång batteritid* och praktiska tillbehör är Astral utvecklad för flexibilitet. Med Astral kan du lita på att du får ventilation som passar just dina andningsbehov, så att du får frihet att leva så som du vill. En mobilitetsväska kan skydda Astral när du är på väg: Astral-mobilitetsväskan har plats för alla viktiga tillbehör till din Astral, medan den lättare och mindre SlimFit-väskan har en ficka för nätdelar eller externa batterier. Tack vare genomskinliga paneler kan du enkelt komma åt pekskärmen.

Inbyggd säkerhet

Flexibel noninvasiv och invasiv ventilator

Astral har sofistikerad teknik och avancerade larmfunktioner som förenklar livet för både vårdgivare och patienter.
Astral har både fasta och inställningsbara larm, bland annat ett avancerat frånkopplingslarm för extra trygghet och Fjärrlarm II, som är ett tillval för att hålla kontakten med vårdgivarens fjärr- eller sjukhusalarm. Med hjälp av en stor knapp på huvudskärmen kan du starta eller stoppa ventilatorn eller dämpa ljudet på alarmet bara genom att röra vid skärmen.

Flexibel, praktisk och smidig

resmed-astral-life-support-ventilation-patient-mouthpiece-mobile

När det gäller livsuppehållande ventilation är inget behov det andra likt. Astra används för ventilation dagtid eller på natten, oavsett om du har tracheostomi eller behandlas noninvasivt med mask eller munstycke. .

Med Astral är det enkelt att hantera komplexa fall. Kretsen behöver inte bytas när du växlar från mask till munstycke. Eftersom din andning kan förändras under dagen går det att spara flera program och inställningar på Astral. Med ett enkelt knapptryck kan du byta till det förinställda program som passar bäst för tillfället.

Hur man köper

Efter att du har fått din diagnos får du mask och maskin hos din vårdgivare. Vid funderingar kontakta oss.

 

Referenser:

* Behandlingsfunktionen iVAPS är indikerad för patienter som väger minst 30 kg.

** Astral ansluts till ett eller två externa batterier som ger upp till 8 timmars drifttid vardera.

Kom ihåg: Det interna batteriet är inte avsett att användas som primär strömkälla. Det ska endast användas när det inte finns några andra strömkällor tillgängliga, eller en kort stund när det behövs, till exempel när man byter strömkälla.