Att börja med PAP-behandling hemma | ResMed

Att börja med PAP-behandling hemma

Nu när du har fått diagnosen sömnapné finns vi här för att hjälpa dig att komma igång.
Läs mer om sömnapnébehandling, till exempel hur du installerar utrustningen och hur du kan följa din behandling med myAir-appen.

Steg 1: Hur installerar jag min AirSense 11-utrustning?

I din behandling behövs fyra komponenter: en apparat, en mask, en slang och ResMeds app myAir. I vår startguide förklaras hur du ansluter de här komponenterna till varandra och får dem att fungera på bästa sätt.

Ladda ned appen myAir

I appen myAir guidas du genom installationen av apparaten och mask med tydliga, stegvisa instruktionsvideor. Med den här funktionen kan du även testa olika trycknivåer, kontrollera maskens täthet och lära dig hur du ser till att masken sitter på bästa sätt om det behövs.

 

Steg 3: Hur ska jag rengöra och ta hand om utrustningen?

Sannolikheten att PAP-behandlingen får god effekt är högre om apparaten hålls i gott skick. Med bra rutiner kommer du att märka att du snabbt och enkelt kan hålla din sömnapnéutrustning i gott skick. I användarguiden finns det särskilda råd om hur du tar hand om utrustningen.

Steg 4: Hur kan jag få ut mesta möjliga av min behandling?

 

Maximera komforten: Befuktning

Text: Uppvärmd befuktning har visat sig lindra några av biverkningarna med behandlingen, till exempel muntorrhet och nästäppa.

 

Maximera komforten: Ramp

Text: Inställningen Ramp gör insomningen behagligare genom att behandlingen inleds med ett lågt tryck som sedan ökas gradvis till det ordinerade trycket.

Hur följer jag upp min sömnapnébehandling?

sömnapnépatient-som-använder-appen-myAir-för-iPhone

Visste du att du kan följa upp hur din PAP-behandling fungerar? myAir kan motivera dig att fortsätta med behandlingen genom att du kan se vad som fungerar bra och få hjälp att lösa det som inte fungerar.

 

Verkliga människor. Verkliga berättelser.

På vad sätt hjälper myAir? Hör de här patienternas berättelser om fördelarna de har upplevt.

 

Med myAir får jag reda på det jag behöver om min behandling” – med myAir kan Rose hålla sig uppdaterad och se till att sömnbehandlingen fungerar så bra som möjligt.

 

myAir gav mig mitt, och vårt, liv tillbaka” – den är enkel att använda och ger bra resultat: Andy delar med sig av sin myAir-historia.

 

myAir har förändrat mitt liv till det bättre” – från energilös till energisk: ASV-behandlingen förändrade Pauls liv.

Ta reda på mer

Behöver du nya tillbehör, komponenter eller reservdelar till din AirSense 11-apparat?

Handla här

Letar du efter instruktionsvideor, vanliga frågor och svar om AirSense 11 och teknisk dokumentation?

Läs mer

Läs våra e-böcker om sömnapné och snarkning, och lär dig mer om diagnosen, behandlingen, utrustningen, resandet och annat som hjälper dig att få en positiv upplevelse av din PAP-behandling.

Läs mer

I användarguiden hittar du relevant information angående varningar och försiktighetsåtgärder som ska beaktas innan produkten tas i bruk och under tiden den används.