Följ din sömnapnébehandling | ResMed

Följ din sömnapnébehandling

Fungerar min sömnapnébehandling? Har jag fortfarande apnéer? Med en effektiv och lättanvänd webbaserad applikation i din dator,  telefon eller surfplatta kan du få koll på och förbättra din CPAP-behandlingsupplevelse.1 myAir fungerar tillsammans med ResMed Air10 behandlingsapparater, Air Sense, Air Sense for Her och Air Curve.

Vad är myAir?

myAir är en kostnadsfri, personligt anpassad webbaserad applikation för uppföljning av din sömnapnébehandling, utformad för att optimera din CPAP-upplevelse och behandling. Varje morgon visar myAir dig hur du har sovit och ger dig en poäng. Hur många timmar du använde din CPAP-utrustning, antalet apnéer och maskläckage, hur många gånger du tog av dig masken – allt finns registrerat i din telefon, surfplatta eller dator. Med myAir får du även tillgång till kostnadsfri onlinesupport, coachning och utbildning.

Blir min sömnapnébehandling mer effektiv med myAir?

myAir kan förbättra din sömnapnébehandling genom att hjälpa dig att använda din CPAP-apparat mer.

Bättre följsamhet1

Forskning visar att patienter med sömnapné som använder myAir använder sin CPAP-utrustning dagligen i avsevärt högre grad och uppvisar högre behandlingsföljsamhet än andra patienter.

+46 minuter!1

Faktum är att patienter som använder myAir använder sin apparat i genomsnitt 46 minuter längre per natt än andra patienter.

Bra resultat2

Goda resultat har påvisats vid kombinerad användning med AirView: 87 % av användarna följer sin behandling med CPAP2. En annan studie har visat att endast 50 % av CPAP-användarna följer sin behandling utan monitorering 3.

Patienter och deras myAir-berättelser

Hur är det att använda myAir i verkligheten? I de här videoklippen får du höra hur Rose, Andy och Anthony upptäckte att de hade sömnapné – och varför de tycker att myAir gör det lättare att fortsätta med sömnbehandlingen.*

 

”Med myAir får jag reda på det jag behöver om min behandling” – med myAir kan Rose hålla sig uppdaterad och se till att sömnbehandlingen fungerar så bra som möjligt.

 

”myAir gav mig mitt, och vårt, liv tillbaka” – enkel att använda och bra resultat. Andy delar med sig av sin myAir-historia.

 

”myAir har förändrat mitt liv till det bättre” – från energilös till energisk: ASV-behandlingen förändrade Pauls liv.

myAir: Frågor och svar

Det kan vara svårt att hålla sig motiverad ibland, men myAir-webbappen har utformats så att du kan följa din behandling varje natt, ge dig feedback och statistik för din sömnapnébehandling. Allt är tillgängligt via din dator, smartphone eller surfplatta, så du har informationen för att hålla dig motiverad och på rätt spår med CPAP-terapi. myAir från ResMed underlättar din sömnapnébehandling, så att du kan känna dig trygg och sova gott.

myAir är ett coachingprogram för sömnapnébehandling för ResMed AirSense 10, AirSense for Her eller AirCurve 10 (Air10 ™) -användare. Tillgänglig från din din dator, smartphone eller surfplatta, med hjälp av myAir kan du njuta av mer bekväm behandling och bättre sömn.

Oavsett om du precis har fått diagnosen sömnapné eller har använt CPAP under lång tid har myAir potential att förbättra din terapiupplevelse. Det är enkelt att följa och förstå dina framsteg, plus att du har tillgång till en mängd råd och information. Din behandlingsapparat laddar automatiskt upp data och genererar rapporter i myAir efter varje behandlingssession så att du kan komma åt din statistik när och var det passar dig.

myAir ger dig

 • Din dagliga myAir-poäng – behandlingsdata du behöver i ett nötskal
 • Detaljerad statistik och rapporter så att du kan följa din sömnapnébehandling över tid
 • Personlig coachning och support baserat på din specifika sömnapnéapparat och masktyp
 • Praktiska videor, tips och instruktionsguider som svarar på vanliga frågor
 • Motiverande meddelanden för att bygga upp ditt självförtroende och fira dina framgångar

Det är enkelt att registrera sig och komma igång:

 1. Skapa konto. Klicka på “Skapa konto” på myAir.ResMed.eu och fyll i efterfrågad information. Kom ihåg ditt användarnamn och lösenord – du behöver dem för att slutföra registreringsprocessen.
 2. Aktivera ditt konto. Kolla in inkorg – du kommer att få ett email från myAir där du uppmanas att aktivera ditt konto. Klicka på länken i meddelandet och följ sedan instruktionerna om att ange e-mailadress och lösenord.
 3. Lägg till din utrustning. Följ instruktionerna på skärmen för att ange serie- och enhetsnummer på din AirSense 10 apparat.  – du finner numren på baksidan av apparaten – samt information om din mask. Om du inte har din apparat i närheten kan du slutföra registreringen vid senare tillfälle.
 4. Sätt igång Gratulerar – du är nu redo att börja använda myAir! Ta hjälp av din myAir-poäng varje morgon för att följa upp din sömnapnébehandling.

Din myAir-poäng är ett tal mellan 0 och 100 som berättar hur bra din behandling fungerade under natten ju högre poäng, desto bättre har din behandling fungerat. myAir analyserar dina behandlingsdata varje natt och beräknar sedan din poäng baserat på fyra viktiga kategorier:

 • Timmar med CPAP-användning
 • Masktäthetens kvalitet
 • Antal apnéhändelser per timme
 • Antal ”mask till / från” -incidenter

För mer information om myAir poäng och poängsystem, klicka här.

Nej, myAir fungerar bara tillsammans med ResMed AirSense 10, AirSense for Her och AirCurve 10. myAir är inte kompatibelt med ResMed S9 apparater eller CPAP-apparater från andra tillverkare.

Dina sömnbehandlingsdata visas vanligtvis på din myAir-instrumentpanel ungefär en timme efter avslutad behandling. Om du har använt din behandlingsapparat och dina data inte är tillgängliga efter en timme, kolla igen senare. Kom ihåg att din behandlingsapparat måste vara ansluten till ett eluttag, ha datamottagning och inte vara i flygplansläge för att överföra data.

 

Behöver du hjälp med myAir, besök myAir supportsida. Här finns information om hur du använder myAir, inklusive vanliga frågor om konton, lösenord, data med mera. Behöver du  extra support, kontakta myAir supportteam via denna länk.

Vad ingår i myAir?

myAir är ett utmärkt sätt att hålla koll på din behandling, följa behandlingsförloppet och förbättra din CPAP-upplevelse. myAir innehåller:

myair-therapy-statistics-dashboard

Behandlingsöversikt:
Varje morgon visas en översiktsvy med uppgifter om hur din sömnapnébehandling fungerat under natten. Du kan spåra ändringar för de senaste två veckorna och även ladda ner din behandlingsrapport.

myair-coaching-reinforcement-message

Coachning och uppmuntran:
myAir är din partner som hjälper dig på vägen mot friskare och mer rogivande sömn. Du får personligt anpassade e-postmeddelanden som hjälper dig till en bekvämare behandling, gratulationsmeddelanden när du har nått vissa milstolpar i behandlingen och regelbunden uppmuntran för att hålla motivationen uppe!

myair-videos-support-materials

Utbildningsverktyg:
Sömnbiblioteket i myAir innehåller instruktioner, videor och annat material som hjälper dig med din sömnapnébehandling. Det innehåller också personlig information om din sömnapnémaskin och masktyp.

Kom igång hemma med din CPAP-behandling

Du har nyligen fått diagnosen sömnapné; vi är här för att hjälpa dig komma igång på bästa sätt. Lär dig mer om sömnapnébehandling, inklusive hur du ställer in din utrustning och följer upp din behandling.

myAir fungerar tillsammans med ResMed Air10 behandlingsapparater

Behandlingsapparat med självjusterande tryck.

Se detaljerad information

Behandlingsapparat med självjusterande tryck, särskilt framtagen för kvinnor, men fungerar också för män.

Se detaljerad information

ResMed AirCurve 10 VAuto är en självjusterande bilevelapparat som tack vare både AutoSet™-algoritmen och Easy-Breathe vågform ger extra andningskomfort till de sömnapnépatienter som behöver det.

Se detaljerad information

Referenser:

* myAir kan användas med AirSense 10- eller AirCurve 10-apparater. myAir är inte avsett att användas i stället för dina kontakter med vårdpersonal. Om du inte mår bra under behandlingen ska du kontakta din vårdgivare.

 1. Price Waterhouse Coopers. Empowering the sleep apnoea patient: A study of how myAir users behave better. 2016.
 2. Malhotra A et al. Patient Engagement Using New Technology to Improve Adherence to Positive Airway PressureTherapy. Chest 2017.
 3. Allen KY et al. The Clinician’s Guide to PAP Adherence. American Association for Respiratory Care, 2009.