Ledningen | ResMed

Ledningen

ResMeds ledning har åtagit sig att följa de högsta standarderna för etik och professionell integritet, vilket leder till goda samarbeten med våra kunder, leverantörer och vårt globala ResMed-team.

Michael “Mick” Farrell

Verkställande direktör och styrelseordförande

Michael “Mick” Farrell utsågs till ResMeds VD och har varit styrelseledamot sedan mars 2013. I januari 2023 utsågs han till styrelseordförande. Mick började på företaget 2000, fungerade som president för den amerikanska regionen från 2011 till 2013, senior vice president för den globala affärsenheten för sömnapné från 2007 till 2011 och har haft olika chefsroller inom marknadsföring och affärsutveckling. Innan han började hos ResMed arbetade Mick med företagsledningskonsultation, bioteknologi samt tillverkning av kemikalier och metaller hos olika företag, inklusive Arthur D. Little, Sanofi Genzyme, DowDuPont och BHP. Mick sitter i styrelsen för ResMed, AdvaMed (Advanced Medical Technology Association) samt för Zimmer Biomet (NYSE: ZBH), ett offentligt företag i mångmiljonklassen som tillhandahåller muskuloskeletala medicinska enheter för implantation för patienter över hela världen. Han är även medlem i två kommittéer i Zimmer Biomet: nominering och styrning samt Kompensations- och ledningsutveckling. Han arbetar dessutom som frivillig för ideella föreningar: UC San Diego Foundation, Rady Children’s Hospital och Father Joe’s Villages projekt för hemlösa i San Diego, Kalifornien. Mick har en kandidatexamen i ingenjörsvetenskap med högsta betyg vid University of New South Wales, en magisterexamen i kemiteknik vid Massachusetts Institute of Technology samt en MBA i företagsadministration vid MIT Sloan School of Management.

Rob Douglas

President och verkställande platschef

Robert Douglas utsågs till president för ResMed i mars 2013 och verkställande platschef i september 2011, och tillsammans med ResMeds verkställande direktör Mick Farrell har han det fulla driftsansvaret för ResMed och dess dotterbolag. Rob var tidigare platschef för Asien och Stillahavsområdet och den globala leverantörskedjan under tiden 2008 till 2011, ansvarig för regionens affärsdistribution och försäljningsverksamhet liksom för global tillverkning; Sydney-chef från 2005 till 2008, ansvarig för företagets tillverknings- och forskning och utvecklingsavdelning; vice president för verksamheten mellan 2003 till 2005, ansvarig för företagets tillverkning; vice president för ResMeds respiratoriska och kardiologiska verksamhet från 2002 till 2003 samt vicepresident för företagsmarknadsföring när han kom till ResMed 2001. Rob sitter i styrelsen för Globus Medical, Inc. (NYSE: GMED), ett ledande företag inom muskuloskeletala lösningar, och är medlem i revisionskommittén. Han tjänar också som vice ordförande i styrelsen för San Diego Regional Economic Development Corporation (San Diegos företag för regional ekonomisk utveckling) såväl som vice ordförande på EvoNexus, vilket är en icke vinstdrivande teknikinkubator. Rob har en Master of Business Administration från Macquarie University, en fil. kand i ingenjörsvetenskap med högsta betyg samt en fil. kand i datavetenskap från University of New South Wales, Sydney.

Brett Sandercock

Ekonomichef

Brett Sandercock utsågs till ekonomichef i januari 2006. Han har tidigare fungerat som ResMeds vicepresident för ekonomi och finans från november 2004 till december 2005 och som revisor och controller från 1998 till 2004. Innan han anslöt sig till ResMed var Brett chef för finansiell redovisning och koncernrapportering på Norton Abrasives, en division inom Saint-Gobain, ett franskt multinationellt företag, från 1996 till 1998. Han har även haft ekonomi- och revisorsroller från 1994 till 1996 hos Health Care of Australia, en stor privat sjukhusaktör. Från 1989 till 1994 arbetade han hos Pricewaterhouse Coopers i Sydney där han specialiserade sig i revision hos kunder inom distribution och tillverkning, ekonomiska tjänster, teknik och andra branscher. Brett har en kandidatexamen i ekonomi från Macquarie University i Sydney och är certifierad revisor. Från juni 2019 till augusti 2021 har han varit icke-verkställande ordförande i styrelsen för Osteopore Limited (ASX:OSX), ett australiensiskt- och Singaporebaserat medicintekniskt företag som saluför produkter som används för regenerering av ben inom en rad olika terapeutiska områden.

Michael Rider

Global chefsjurist och bolagssekreterare

Mike-Rider-Executive-TeamMichael Rider blev utsedd till global chefsjurist och bolagssekreterare i juli 2023. I sin nuvarande roll vägleder Mike global juridisk strategi i en rad frågor, inklusive förvaltning av immateriella rättigheter, antitrust, anti-kickback och andra juridiska risker, företagsstyrning, förvärv och rättstvister. Han har tidigare varit ResMeds vice president, biträdande global chefsjurist och juridisk affärspartner för ResMeds team för sömn- och andningsvård från juli 2019 till juni 2023 och innan det som ResMeds vice president och chefsjurist i USA när han kom till ResMed i juni 2012. Mike har nästan 40 års juridisk erfarenhet. Innan han började på ResMed var han senior vice president, chefsjurist för Callaway Golf (NYSE: MODG), senior attorney för American Airlines (NASDAQ: AAL) och rättegångsbiträde vid Gibson Dunn & Crutcher. Mike utexaminerades med magna cum laude från University of San Diego School of Law, fungerade som redaktör för San Diego Law Review, fick Distinguished Alumni Award 2007 och tjänstgör för närvarande på USD School of Law Board of Visitors. Han är också en verkställande kommittémedlem i Corporate Directors Forum. Mike har tagit en Bachelor of Science i farmaci från University of Arizona.

Lucile Blaise

President, sömn- & respiratorvård

Lucile Blaise utsågs till president på ResMed över sömn- och respiratorvård i juli 2022 och ansvarar för att leda ResMeds kärnverksamhet: att tillhandahålla molnanslutna enheter samt masker och andra tillbehör till miljontals människor världen över som lider av sömnapné, KOL, astma eller andra kroniska sjukdomar. Lucile är en tankeledare inom medicinteknikbranschen med över 25 års erfarenhet. Hon var tidigare från och med 2015 vice president hos ResMeds över sömn- och respiratorvård för Västeuropa, där hon inte bara ledde regionens tillväxtstrategi, utan även bidrog till att etablera marknadstillträde för offentliga betalare och ersättning för teleövervakning i Frankrike och Belgien samt telemedicin i Frankrike. Dessförinnan var hon vice president för Frankrike och Nordafrika från 2012 till 2015 och hon har haft olika marknadsförings- och försäljningsroller inom ResMed inom sömn- och respiratorvård sedan 2006. Lucile är president för Snitem, Frankrikes främsta branschorganisation för medicinteknik, där hon har varit styrelseledamot sedan 2016. Hon är även styrelseledamot i MedTech Europe. Lucile har en examen från KEDGE Business School i Talence, Frankrike och en Bachelor of Arts i internationell handel från University of Sheffield i England. Hon talar tre språk: franska, engelska och spanska.

Bobby Ghoshal

President, SaaS

Bobby Ghoshal utsågs till president för ResMeds SaaS-verksamhet i augusti 2021. Han har tidigare varit ResMeds tekniska chef, operativ chef för Brightree, en ResMed-ägd leverantör av molnbaserad mjukvara-som-en-tjänst för vård utanför sjukhuset; samt ledare för informationsteknologifunktionen hos ResMeds kommersiella team i USA, Kanada och Latinamerika. Bobby har mer än 25 års erfarenhet inom teknik i flera olika branscher, inklusive ekonomi, halvledare samt hälso- och sjukvårdsindustrin. Han har arbetat för företag som Freescale Semiconductor, Motorola, Compuware och Wipro Infotech. Bobby har varit med och byggt upp och lett högpresterande teams inom IT, halvledarinnovation, digital och affärsmässig strategi, informationssäkerhet, avancerad analys, drift och kundtjänst. Bobby har en magisterexamen i affärsadministration från Arizone State University och en kandidatexamen i elektronisk konstruktion och telekommunikation från National Institute of Technology (NIT) i Calicut, India.


Katrin Pucknat

President för ResMed Healthcare, Tyskland

Katrin Pucknat utnämndes till ResMeds President i november 2018 i Tyskland, ledandes ResMed Germany Inc:s paraplyorganisation, vars dotterbolag är ResMed Healthcare (ResMed GmbH & Co. KG och ResMed Medizintecnik GmbH) och specialhandeln för ResMed Deutschland GmbH. Innan det var hon, sedan juli 2016, VD för ResMed Healthcare Germany och har varit medlem av ResMeds globala ledningsteam sedan 2017. Katrin har haft ett antal olika Europeiska ledarroller i ResMed sedan 2010. Tidigare var hon vice president för EMEA/APAC företagsomvandling, ansvarig för patienttjänst, filialer, direktförsäljning, och utveckling av nya koncept inom ventilation. Som direktör för Europeisk marknadsföring, Sömn & Diagnostik, hade hon ansvaret för affärsverksamheten av sömnrelaterade andningsstörningar i Europa. Innan Katrin anslöt sig till ResMed hade hon haft ledande marknadsföringspositioner inom USA och Europa. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom branschen för medicinsk utrustning med fokus på marknadsföring, affärsinnovation och affärsutveckling. Hon har en kandidatexamen i handel och marknadsföring.


Justin Leong

President, Asien och Latinamerika

Justin Leong blev utsedd till president för ResMeds marknader i Asien och Latinamerika i juni 2020, vilket är en förlängning av hans roll som president för RedMeds tillväxtmarknader i Asien som han haft sedan september 2018 och som vice president för regionen sedan maj 2016. Han är också direktör i styrelsen i olika dotterbolag till ResMed. Han började på ResMed 2013 som vice president för global strategi, 2015 fick han även titeln General Manager för Kina. Innan Justin anslöt sig till ResMed var han direktör på investeringsfirman HgCapital i London från 2006 till 2012 där han hade ansvar för förvärv och portföljhantering. Han har även suttit i styrelsen för flera europeiska hälsovårdsföretag. Från 1999 till 2004 arbetade han som managementkonsult vid Bain & Co i Sydney, Boston och New York. Där gav han sina klienter råd om tillväxtstrategier, verksamhetsförbättringsprojekt samt sammanslagningar och förvärv. Justin har en kandidatexamen i handel och en jur. kand. från University of South Wales, Sydney, samt en MBA från Harvard Business School.

Dawn Haake

Chief Quality Officer

Dawn Haake tillsattes som ResMeds Chief Quality Officer i maj 2023. Hon har tidigare varit ResMeds vice president för kvalitetssäkring sedan 2015 och lade till vice president för regulatoriska frågor till sin titel 2017 och kombinerade dem som vice president, kvalitetssäkring och regulatoriska frågor 2018. Hennes arbetsuppgifter inkluderar att vägleda och övervaka kvalitets- och säkerhetsprocesser relaterade till ResMeds sömn- och andningsvårdsprodukter, enhetsrelaterade digitala lösningar och hälso-IT-lösningar för B2B SaaS-kunder, såväl som regulatoriska krav och relaterade policyer i vart och ett av de över 140 länderna ResMed verkar i. Dawn har över 30 års erfarenhet inom medicinteknikbranschen. Tidigare var hon senior director of global quality assurance på NuVasive (NASDAQ: NUVA), senior specialist of quality assurance/CAPA på Nellcor Puritan Bennett (ägs nu av Medtronic (NYSE: MDT)) och teknisk supportadministratör på Infrasonics, Inc., en marknadsledare inom intensivvårdsventilation. Dawn tjänstgör som styrelsesekreterare för Twin Oaks Valley Equestrian Association och styrelsesekreterare för Horse Heritage Conservancy, en 501(c)(3)-markvårdsförening i San Diego County. Dawn har en kandidatexamen i medicinska kvalitetsledningssystem från University of Massachusetts Amherst och en Associate of Science i matematik och naturvetenskap från Palomar College i San Marcos, Kalifornien.

Vered Keisar

Chief People Officer

Vered Keisar utsågs till ResMed Chief People Officer i mars 2021, med ansvar för att driva företagets globala kultur och People-strategi. Hon har tidigare varit vice president och chefsrådgivare för ResMeds regioner i Asien och Latinamerika. Vered har över 25 års bred branscherfarenhet, inom allt från sjukvård och läkemedel till försvar och försäkring. Innan hon började på ResMed 2012 arbetade hon på ledande advokatbyråer i Storbritannien, Australien, Japan och Israel. Vered är kvalificerad att arbeta som advokat i England och Wales, Australien och Israel. Hon har en MBA från Sydney Graduate School of Management, ett diplom inom lag i europeisk konkurrensrätt från King’s College i London och en kandidatexamen i juridik från College of Management Academic Studies i Israel. Från 2016 till 2020 var Vered ordförande för Australian Diversity and Inclusion Committee för Association of Corporate Counsel, vilket är världens största organisation dedikerad till intern rådgivning, med mer än 45 000 medlemmar i 85 länder. Sedan 2012 har Vered varit ambassadör och talesperson för Australian National Breast Cancer Foundation.

Carlos M. Nunez, M.D.

Chefsläkare

Carlos Nunez M.D. utsågs till chefsläkare hos ResMed i januari 2017. Innan Carlos började på ResMed var han Senior Vice President of Medical Affairs på Becton, Dickinson and Company, där han ledde Office of Science, Medicine and Technology för dess största avdelning. Han var Chief Medical Officer på CareFusion, där han byggde upp och ledde ett globalt team med medicinsk tillsyn över hela företaget, och Chief Physician Executive på Picis, Inc. (en ledande aktör inom medicinsk informatik som senare gick med i Optum-avdelningen hos UnitedHealth Group), där han tillhandahöll medicinskt ledarskap och klinisk inriktning för företagets och kommersiella strategier. Innan han arbetade inom medicinteknik praktiserade Carlos som anestesiolog, intensivvårdsläkare och sjukhusläkare, direktör för intensivvårdsforskning, informationsteknik och analys, samt undervisat vid Duke University vid Carolinas Medical Center NorthEast. Carlos är också ordförande för Consumer Technology Associations Health-avdelning sedan januari 2023 och styrelseledamot i Primasun, vilket är ett joint venture mellan ResMed och Verily (ett Alphabet-företag) som utvecklar effektivare och rättvisare digitala vägar för att förbättra människors sömn. Carlos avlade sin läkarexamen vid University of Miami School of Medicine, där han även slutförde sina doktorandstudier i anestesiologi, intensivvård och klinisk forskning.

Andrew Price

President, Global Operations

Andrew Price utsågs till president för ResMeds globala verksamhet i juli 2017. Han kom till ResMed 1999 och har senast fungerat som chef för innovation och drift. Han har också haft en mängd olika ledarskapsroller på chefsnivå för företaget, inklusive förste vicepresident för global tillverkning och logistik, vicepresident för marknadsföring för Asien och Stillahavsområdet, samt vicepresident för produktutveckling och marknadsföring i företagets affärsenhet för störd andning under sömn. Han började hos ResMed som designingenjör och har fått flera patent beviljade världen över. Innan hans tid på ResMed så arbetade Andrew med produktutveckling hos hemelektronikstillverkaren Sunbeam samt Aristrocrat Leisure Industries, en av världens ledande leverantörer av spellösningar. Andrew har examen i AMP (Advanced Management Program) på INSEAD International Business School i Singapore, han har en fil.kand. med högsta betyg i industriell design från University of Technology, Sydney, har ett Lean Six Sigma Green Belt.Hemanth Reddy

Strategichef

Hemanth Reddy utsågs till ResMeds strategichef i september 2013, med ansvar för företagets globala företagsstrategi och funktioner för företagsutveckling. Innan han kom till ResMed var Hermant en strategikonsult i 14 år, där han var rådgivare för flera frågor, inklusive företagsstrategi, affärsenhetsstrategi, portföljstrategi samt oorganisk tillväxtstrategi för konsumentprodukter, högteknologi, bioteknik samt andra branscher. Senast var han huvudman hos Monitor Deloitte, Deloitte Consultings strategiteam, där han hade medansvar för ledningen av dess kontor i San Francisco. Före Deloitte, var han delägare i Monitor Group, där han hade medansvar för företagets finansiella aktiviteter i Nordamerika, samt delat ledarskapsansvar för Monitors Mergers & Acquisitions rådgivande grupp. Före Monitor Group arbetade han som investeringsbankir hos Donaldson, Lufkin & Jenrette (DLJ) i New York, där han rådgav kunder angående strukturering och exekvering av fordringar och kapital samt privata aktietransaktioner. Hermanth har en MBA i ekonomi, strategi och marknadsföring från Northwestern University’s Kellogg School of Management och en fil.kand. i datorvetenskap från Cornell University’s College of Engineering.

Urvashi Tyagi

IT-Chef (CTO)

Urvashi Tyagi utsågs till IT-Chef (CTO) i februari 2022 med ansvar för att leda företagets Digital Health Technology-team, som ska driva dess världsledande molnbaserade digitala hälsoplattformar, samt investeringar i framväxande teknologier, inklusive artificiell intelligens och maskininlärning. Urvashi har över 25 års erfarenhet av mjukvaruutveckling och leverans, produktstrategi, ekonomi, affärsutveckling och verkställande ledarskap. Innan hon började på ResMed var hon IT-Chef och senior vice president för ADP, med ansvar för dess teknologivision och strategi, produktmodernisering samt företagsteknologi. Hon var också global chef för kommersiell datateknik hos American Express, tillsammans med ledande roller på Amazons Audible, Microsoft och IBM. Urvashi sitter i rådgivande styrelser för Worcester Polytechnic Institute (WPI) i Massachusetts och CIONET. Hon har en magisterexamen i informationsteknologi från WPI; en MBA inom ekonomi och entreprenörskap från South Gujarat University i Surat, Indien, samt en kandidatexamen i maskinteknik från Sardar Patel University i V.V.Nagar, Indien.Amy Wakeham

Ansvarig chef för affärskommunikation och investerarrelationer

Amy Wakeham utsågs till ansvarig chef för affärskommunikation och investerarrelationer i april 2023 och ansvarar för den verkställande tillsynen av ResMeds investerarrelationer, interna och externa kommunikationsstrategi samt för varumärkeskommunikation och styrning av ResMed. I den här rollen ger hon kommunikationsrådgivning i ett brett spektrum av affärsfrågor och initiativ och tjänar som en viktig talesperson för företaget. Hon har tidigare arbetat som vice VD inom affärskommunikation och investerarrelationer sedan hon började på ResMed i juni 2018. Amy har över 15 års erfarenhet av att leda integrerade kommunikationsteam och 10 års praktisk erfarenhet av nyckelroller inom finans och redovisning. Innan hon började på ResMed arbetade hon som vice VD inom affärskommunikation och investerarrelationer för Integer Holdings Corporation (NYSE: ITGR) och som direktör inom affärskommunikation och investerarrelationer för Maxwell Technologies (NASDAQ: MXWL). Tidigare i sin karriär var hon vice ordförande inom affärskommunikation och investerarrelationer för Leap Wireless (fram till dess att företaget förvärvades av AT&T 2014) och hade även roller inom ekonomi, finans och redovisning på Leap. Hon började sin karriär som redovisningskonsult hos Ernst & Young. Amy har en kandidatexamen i redovisning från Pepperdine University och en Master of Business Administration från University of California i Irvine. Amy är också med i styrkommittén för National Investor Relations Institute’s Senior Roundtable, volontär för Girl Scouts of San Diego sedan 2018 och välgörenhetsinsamlare för Leukemia and Lymphoma Society sedan 2012.