Leightans berättelse | ResMed

Leightans berättelse

leightan-cpap-testimonials-from-sleep-apnoea-patients

“CPAP-behandlingen har förändrat mitt liv. Nu kan jag sova gott på natten och jag har med mig min apparat överallt.” – Leightan

Livet före behandling:

För ungefär sju år sedan vaknade Leightan nästan varje morgon med huvudvärk. Huvudvärken brukade försvinna under morgonens gång och den var inte allvarlig. Han brukade ha svårt att hålla sig vaken om dagarna, men han hade väldigt mycket att göra på  jobbet och antog att båda sakerna berodde på för mycket stress och sömnlöshet på grund avstressen. Det föll honom aldrig in att han skulle kunna ha sömnapné. På den tiden visste han inte ens vad sömnapné var för något.

Hans fru arbetar på det lokala sjukhuset, och en dag på jobbet frågade en av hennes arbetskamrater om något var på tok, för hon såg verkligen trött ut. Hans fru berättade för dem att hon hade svårt att sova, att hennes man fick andningsuppehåll och att hon låg och väntade på att han skulle börja andas igen. När hon sedan precis skulle till att somna om slutade han andas igen. Detta höll på hela natten och när väckarklockan ringde på morgonen hade hon inte sovit en blund.

Hennes arbetskamrat berättade för henne att Leightan hade sömnapné och att hon skulle skicka iväg honom till läkaren på ett test. Testet gav diagnosen “akut till svår apné” och han remitterades till en sömnspecialist.

Situationen i dag:

De fick träffa en sömnterapeut som förklarade vad det var som hände och vilka alternativ som fanns. Hon visade honom ett par apparater och han provade flera masker och skickades hem med sin nya bästa vän, en ResMed S8 AutoSet med en näsmask.

I början hade han svårt att hålla munnen stängd, men sömnterapeuten gav honom några råd som han följde, och sedan dess har allt gått bra.

Leightan sover numera gott, och han reser inte hemifrån utan sin apparat, inte ens om det bara är över natten. Han köpte nyligen en ny apparat, en ResMed S9 AutoSet, som är ännu bättre än hans ResMed S8 och som han verkligen gillar.

Hemort: Port Hardy, BC

Symptom: huvudvärk, trötthet

Antal behandlingsår: 7

Masktyp: helmask

Fritidsintressen: Läsning, datorer och resor