AirTouch F20 Ultrakompakt helmask | ResMed

AirTouch™ F20

Kompakt helmask

Helmask med bekväm mjukdel i UltraSoft™-minnesskum. AirTouch F20-mjukdelen i UltraSoft-minnesskum anpassas efter patientens ansikte och ger god förslutning1 med mindre friktion och kontakttryck. Funktionerna är utformade för att vara lätta att använda och öka behandlingsacceptansen.

Artikelnummer: S (63034), M (63035), L (63036) / Cushion only: S (63028), M (63029), L (63030)

Masken innehåller magneter som kan störa vissa implantat eller medicintekniska produkter. Se bruksanvisningen för fullständig information, inklusive kontraindikationer och varningar för magneter.

  • AirTouch-F20-full-face-mask-left-view-resmed
  • AirTouch-F20-full-face-mask-front-view-resmed
  • airtouch-f20-fitting-video-thumbnail
AirTouch-F20-full-face-mask-left-view-resmed
AirTouch-F20-full-face-mask-left-view-resmed
AirTouch-F20-full-face-mask-front-view-resmed
airtouch-f20-fitting-video-thumbnail

En ny definition av komfort

airtouch-f20-mask-memory-foam-cushion-resmed-mobile

Vår nya mjukdel av UltraSoft minnesskum är unik för ResMeds AirTouch F20 och anpassar sig efter din patients ansiktsprofil. Det gör sömnbehandlingen lätt och skonsam.

Minnesskummet har unika egenskaper som ger mindre friktion och kontakttryck än en standardmjukdel av silikon – även när den ligger an ordentligt mot patientens ansikte. Det minskar risken för röda märken i ansiktet.

98 % av patienterna fick en bekväm statisk tätning till AirTouch F202

sleeping-with-airtouch-f20-mask-resmed

En gradvis men stadig tätning

Det lätta och formbara minnesskummet anpassar sig gradvis efter patientens ansikte, ger en säker tätning och förhindrar läckage under behandlingen. Eftersom minnesskummet är permeabelt, låter det en mycket liten mängd luft passera genom mjukdelen, vilket ger en mer naturlig sömnupplevelse utan att behandlingen blir mindre effektiv.

Valfrihet

airtouch-f20-interchangeable-cushion-resmed

AirTouch F20 tillverkas av utbytbara komponenter som du lätt kan blanda och matcha till AirFit F20-masken. AirTouch F20 mjukdelarna i minnesskum är även kompatibla med AirFit F20 for Her maskerna, så även kvinnor kan uppleva extra komfort med UltraSoft minnesskum tillsammans med masker specifikt framtagna för kvinnor.

Detta breda urval gör det lättare att hitta en lösning som ger din patient bästa komfort. Det underlättar för patienten att följa behandlingen och gör den mer framgångsrik.

Kompatibel med AirMini™

airtouch-f20-mask-compatible-with-airmini-resmed

 

AirTouch F20 mjukdelen i minnesskum är kompatibel med AirMini, världens minsta* CPAP-apparat.

* Från och med 4 april 2017. 136 mm (L) x 84 mm (H) x 52 mm (B), 250 cm³.

Vår tystaste mask någonsin

quiet-air-diffuse-vent-mask-resmed

Använd ResMed AirTouch F20 tillsammans med QuietAir™ utandningsventil så får du vår tystaste mask någonsin.

QuietAir minimerar ljudet och sprider försiktigt ut utandningsluften, för en tystare sovmiljö. I och med att dina patienter sover bättre, mår bättre blir följsamheten bättre.

Garanti och service

Letar du efter service- och garantiinformation om AirTouch F20-mask?
Hitta svar på dina frågor i vårt resurscenter.

Tillpassning av AirTouch F20 helmask

Sätt ihop och tar isär AirTouch F20 helmask

Underhåll och rengöring av AirTouch F20 helmask

Relaterade produkter

Liten, tyst och minimialistisk design.

Läs mer

AirFit F30i är en helmask med luftslangen placerad uppe på hjässan och som har den ultrakompakta mjukdelen under näsan.

Läs mer

NV knärör för att konvertera AirFit och AirTouch F20 till non-vented helmasker.

Läs mer

I användarguiden hittar du relevant information angående varningar och försiktighetsåtgärder som ska tas hänsyn till innan produkten tas i bruk och under tiden den används.

Kontraindikation
Masker med magnetiska komponenter kontraindiceras för patienter om de, eller någon annan som befinner sig i deras omedelbara närhet då de använder masken, har något av följande:

  • Aktiva medicinska implantat som reagerar på magneter (t.ex. pacemakers, implanterbara defibrillatorer, neurostimulatorer, shuntar för cerebrospinalvätska, insulin-/infusionspumpar).
  • Metalliska implantat/föremål som innehåller ferromagnetiskt material (t.ex. klämmor för åtgärdande av aneurysm/flödesstoppande anordningar, coils för embolisering, stentar, klaffar, elektroder, implantat med inbyggd magnet för återställande av hörsel och balans, ögonimplantat, metallsplitter i ögat).

Varning
Håll maskens magneter på ett säkert avstånd om minst 150 mm från implantat eller medicintekniska produkter som kan påverkas negativt av magnetiska störningar. Denna varning gäller både dig och alla som har nära fysisk kontakt med din mask. Magneterna sitter i ramen och de nedre huvudbandsclipsen, och magnetfältets styrka är upp till 400 mT. När du har på dig masken fäster de vid varandra så att masken sitter säkert, men de kan råka lossna när du sover. Implantat/medicintekniska produkter, inklusive de som listas under kontraindikationer, kan påverkas negativt om dess funktion förändras på grund av externa magnetfält, eller om de innehåller ferromagnetiskt material som drar till sig/stöter ifrån sig magnetfält (vissa metalliska implantat, t.ex. kontaktlinser som innehåller metall, tandimplantat, kranialplattor av metall, skruvar, borrhålsskydd i skallbenet och bensubstitut). Rådgör med din läkare och tillverkaren av ditt implantat/den medicintekniska produkten för att få information om potentiell negativ påverkan från magnetfält.

Referenser:

  1. ResMeds externa kliniska studie av 10 erfarna patienter under 7 nätter, som utförts mellan 29 augusti 2016 och 19 september 2016. Journaldata, ID A3907045.
  2. ResMed internal testing comparing ResMed UltraSoft memory foam and silicone; ID A3622977.

Innehåll senast uppdaterat: 10/23