Support för Narval CC antiapnéskena | ResMed

Support för Narval CC anti-apnéskena

FAQ

Systemet för behandling med det orala hjälpmedlet Narval CCTM består av två specialtillverkade skenor – en för din överkäke och en för din underkäke – och två länkarmar som håller ihop skenorna.

Vi rekommenderar att du rengör ditt orala hjälpmedel på följande vis för att hålla det i optimalt skick:
Efter varje gång du använder skenan

 • Avlägsna Narval CC från din mun och lägg den i ljummet dricksvatten (till exempel i ett rent glas eller en ren behållare).
 • Rengör skenan med en protesborste och se till att borsta insidan av skenan i minst en minut. En protesborste har oftast två olika borsthuvuden. Det mindre borsthuvudet med vinklade borst används för att rengöra den inre ytan av skenan, medan det större borsthuvudet används för att rengöra den yttre ytan.
 • Skölj noga med rent, ljummet dricksvatten.
 • Kontrollera noggrant skenan för att synligt bekräfta att den är ren (till exempel att det inte finns några synliga partiklar på skenan). Om så krävs rengör du skenan igen och upprepar steg 1 till 4.
 • Torka av skenan med ett rent papper eller en ren handduk och lägg tillbaka den i förvaringsasken efter att den har blivit ordentligt rengjord.

Två gånger i veckan
Rengör din skena mer noggrant genom att använda ett antibakteriellt rengöringsmedel för proteser, som är anpassat för ortodontiska hjälpmedel:

 • Läs noga genom instruktionerna av det antibakteriella rengöringsmedlet för proteser före användning.
 • Rengör din Narval-skena genom att följa instruktionerna som rengöringsmedelstillverkaren förser dig med.
 • Skölj Narval CC noga med rent, ljummet dricksvatten.
 • Torka av skenan med ett rent papper eller en ren handduk och lägg tillbaka den i förvaringsasken.

Det kan hända att skenorna på Narval CC ändrar färg med tiden. Detta kan uppstå på grund av surhetsgraden i ditt saliv och hur väl du tar hand om din Narval-skena. Det kommer inte att påverka prestandan.
Var försiktig:
Innan du väljer ett antibakteriellt rengöringsmedel för proteser bör du verifiera att du inte är allergisk mot något av dess innehåll. Följ alltid de medföljande instruktionerna.

 • Lägg inte din Narval-skena i vatten som är varmare än 45 °C.
 • Använd inte tandkräm eller munvatten för att rengöra din Narval-skena.
 • Använd inte klorinbaserade produkter såsom blekmedel, ättiksyra, rengöringsprodukter för hushåll eller alkoholbaserade vätskor för att rengöra din Narval-skena.

Regelbunden uppföljning är det bästa sättet för dig och ditt vårdteam att hålla koll på din sömnhälsa.

Din antiapnéskena Narval CC™ har specialtillverkats enligt dina specifika behov, och din specialist inom odontologisk sömnmedicin kommer att justera inställningarna så att de passar dina behandlingsbehov. Med tiden kan behoven komma att förändras, och dina inställningar kan till följd av detta komma att behöva ändras. En uppföljning ger din vårdansvarige möjlighet att se hur du svarar på behandlingen samt att justera den för att ge bästa möjliga effektivitet och följsamhet, så att du även i fortsättningen får ut det mesta av din behandling.

Att resa med ditt orala hjälpmedel är lika enkelt som att ta med dig tandborsten. ResMed’s Narval CC™ är ett behändigt ressällskap, lätt, bärbart och utan behov av strömförsörjning. Vart och hur du än reser – med bil, båt, tåg eller flyg – kommer du att kunna uppleva fördelarna av en bättre nattsömn.

Passar för utomhusliv
Gillar du att campa och uppleva naturen? Med Narval CC är det enkelt. Packa bara ned din antiapnéskena och rengöringsutrustningen i den behändiga väskan så är du klar att åka! Om du kommer vara borta ett par dagar kom då ihåg att ta med dig din Narval rengöringsborste samt antibakteriellt rengöringsmedel framtaget för just antiapnéskenor . Rengör skenan varje gång du använt den.

Läs mer

Följ din behandling med myAir

Med onlineprogrammet myAir kan du följa hur din CPAP-behandling fungerar direkt i din smarta telefon eller surfplatta. Programmet finns för alla ResMed Air10-apparater.

Behandling med antiapnéskena

Sömnapné är en allvarlig störning som påverkar hälsa och livskvalitet. Det är ett tillstånd som kräver behandling. Även med den bästa utrustningen kämpar vissa med att anpassa sig till sin mask och CPAP-apparat. Men det kan vara en prövning och svårt att anpassa sig. Så, vad är alternativen? Om du har mild till måttlig sömnapné, kan en personligt utprövad Narval antiapnéskena vara lösningen.

Relaterade produkter

För sömndiagostik hemma.

Läs mer

AirMini-apparaten är kompakt, smidig och enkel att ta med sig överallt.

Läs mer

En exklusiv behandlingsapparat med automatisk tryckjustering.

Läs mer